Site icon Akdeniz Haberleri

iPhone 16’ya İlk Günden Ulaşamayacak mısınız? Karaborsacılar Devreye Girdi ve Stokları Ele Geçirdi! İşte Rezaletin Detayları

Türkiye’deki karaborsa zihniyeti maalesef hala devam ediyor ve bu yılın karaborsa olayı iPhone 16 serisiyle gündeme geldi. Ön satışlarda tüm stoklar karaborsacılar tarafından ele geçirilirken, Apple mağazalarında sadece 4 ya da 5 cihazlık sınırlı stok bulunuyordu. Bu stoklar, 12 Eylül itibariyle satışa sunuldu ve bu durumu fırsat bilen çalışanlar, stokları kendi çıkarları için ayırıp satın aldılar.

Karaborsacıların stoklara el koymasının arkasındaki sebep ise çalışanlar tarafından stokların bir başkasına satılmış olmasıydı. Normal fiyatının çok üstünde, 15.000 TL hatta 20.000 TL gibi astronomik rakamlara satılan iPhone 16 Pro ve Pro Max modelleri, yoğun ilgi gördü. Ancak düz modellerde stok sıkıntısı yaşanması beklenmiyor.

Bilgilerimizi, Türkiye’nin önde gelen teknoloji mağazalarından birinde çalışan bir kaynaktan aldık. Eğer hala bir iPhone 16 Pro veya Pro Max ön siparişi vermek istiyorsanız, muhtemelen ileri bir tarihe gün verilebileceği bilgisini aldık. Bu nedenle, 20 Eylül’de bu cihazı almanızın zor olabileceği belirtiliyor.

Exit mobile version