Site icon Akdeniz Haberleri

İlçelerdeki Veteranlar Badminton Şenliği Heyecanı Başladı

Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Badminton Antalya Temsilciliği işbirliğiyle bu yıl 7. kez düzenlediği Geleneksel Veteranlar Badminton Şenliği devam ediyor. Şenlik, 150 sporcunun katılımıyla 30 Haziran’a kadar sürecek. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen veteran sporcuların yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova, Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan ve Vietnam’dan da sporcular müsabakada yer alıyor.

Türkiye’nin en yaşlı badminton oyuncusu Mehmet Yavaş, Bursa’dan katılarak önemli bir role sahip. 76 yaşındaki Yavaş, ileri yaş grubuna yönelik spor faaliyetlerinin azalmasından endişe duyduğunu belirterek, Muratpaşa Belediyesi’nin veteran sporcuları desteklemesinden memnuniyetini dile getirdi. Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zehra Certel ise her yıl düzenlenen şenlikte Türkiye’nin dört bir yanından gelen arkadaşlarıyla bir araya gelmenin keyfini yaşadıklarını ve eğlenceli anlar geçirdiklerini söyledi.

Bu tür organizasyonların sporcuları motive ettiğini vurgulayan eski öğrencisi Sinan Rusuk ise, veteran sporcular için bu tür etkinliklerin oldukça değerli olduğunu belirtti. Veteran sporcuların desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Ruguk, bu tür şenliklerin sporcular için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Exit mobile version