İlçelerdeki Su Fiyatlarına Yüzde 500’lük Zam Söz Konusu Değil

Antalya su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürü İbrahim Kurt, Antalya’da su fiyatlarına yapılan zamla ilgili yapılan yorumlara cevap verdi. Geçen hafta gerçekleşen ASAT’ın Genel Kurul Toplantısı’nda su fiyatlarıyla ilgili yeni tarife yürürlüğe girdi. Bu tarife değişikliği sonrasında suya yapılan zamla ilgili çıkan haberlerle ilgili olarak Kurt, “Yüzde 500 gibi zam geldiğine dair yorumlar yapılıyor. Böyle bir zammın olması söz konusu değil” dedi.

Antalya’da suyun yüzde 98’inin yer altından, 19 ilçedeki suyun ise yüzde 99’unun yer altı sondajlarıyla üretildiğini belirten Kurt, kentin su ihtiyacının karşılanması için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Kurt, son gelen zamlarla birlikte ASAT’ın aylık yaklaşık 250 milyon lira elektrik harcadığını ve bu durumun maliyetleri artırdığını vurguladı.

ASAT Genel Müdürü, 1 metreküp suyun maliyetinin 60 liraya ulaştığını ve bu nedenle su fiyatlarıyla ilgili çalışma yaptıklarını belirtti. Yeni tarife düzenlemesinde, düşük tüketim yapan abonelere koruma sağlandığını ve yüksek tüketimlerin fiyatlarında artış yapıldığını açıkladı.

Kurt ayrıca hayvancılıkla uğraşanlara indirimli su verildiğini, öğrenci evlerindeki ücretsiz su tüketim limitinin artırıldığını ve sosyal kart sahiplerine ücretsiz su verilmeye devam edildiğini söyledi. ASAT’ın yatırımlarına devam ettiğini ve gelirleri doğrultusunda bu yatırımların yapıldığını belirtti.

Son olarak Kurt, sosyal dengeyi gözeten bir tarife uygulamalarına devam edeceklerini ve su hizmetlerini sürdürebilmek için gerekli yatırımları yapacaklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir