İlçelerdeki Şehir Bostanlıklarında İlk Hasat Sezonu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nın ortak projesi olan ‘Kent Bostanlığı’ kapsamında oluşturulan mini kent bostanlığında, vatandaşlar ilk mahsullerini toplamanın sevincini yaşıyor. Kent hayatının stresinden uzaklaşmak isteyen ve toprakla vakit geçirmek isteyen vatandaşlar için oluşturulan mini bostanlıklar, hem hobi hem de kendi ürünlerini yetiştirme imkanı sunuyor.

Ziraat Mühendisi Merve Akman, mini şehir bostanlıklarının vatandaşları stresten uzaklaştıran güzel bir alan olduğunu belirtti. Vatandaşlar, kendilerine tahsis edilen alanlarda sabah erken saatlerde bakım ve sulama işlemlerini gerçekleştiriyor ve ilk mahsullerini toplamanın heyecanını yaşıyor.

Mahalle sakinlerinden Serap Devrim, bahçede bitkiler arasında olmanın heyecan verici olduğunu ifade ederken, Haşim İşçan Mahalle Muhtarı Halil Ay ise mini bostanlık sayesinde sosyalleştiklerini ve bitkilerin yetişmesi hakkında daha fazla bilgi edindiklerini belirtti. Ay, Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e, taleplerine duyarlı bir şekilde yanıt verdiği için teşekkür etti.

Kent Bostanlığı projesi, vatandaşlara şehir hayatının karmaşasından uzaklaşma ve doğal ürünler yetiştirme fırsatı sunarak, çevreye duyarlı bir yaşam tarzını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir