Site icon Akdeniz Haberleri

İlçelerdeki Muhtarlık Binaları Sergi Alanlarına Dönüştü

Serik’te 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde üçüncü dönemine seçilen Etler Mahallesi Muhtarı Adil Şimşek, yaklaşık 5 yıl önce antika eşyaları topladığı ve ikamet ettiği muhtarlık binasında sergilemeye başladı. İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki mahalleye gelen ziyaretçilere ve yeni nesle geçmiş kültürü tanıtmaya ve tarihi yaşatmaya çalıştığını belirten Şimşek, hiçbir ticari amaç gütmeden bu işi severek yaptığını ifade etti.

Muhtar Adil Şimşek, antika eşyalar arasında en önemlilerden birinin kefeli terazi olduğunu vurgulayarak, “Hepsinin ayrı ayrı kullanım özellikleri var. Yeni nesilden soranlar oldu mu anlatıyoruz bunların neler olduğunu. Ben burada hem muhtarlık yapıyorum hem de kültürümüzü tanıtmaya, tarihimizi yaşatmaya çalışıyorum. Keçinin işkembesinden yapılan en az 150 yıllık obusumuz var. 150 yıldır duruyor. Kömürlü ütümüz var. İçine kömür koyuyorsun. Kömürle ısıtıp ütü yapıyorsun.” şeklinde konuştu.

Muhtarlığında sergilediği antika eşyaların büyük bir tarihi ve kültürel değere sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, ziyaretçilerin ve köylülerin bu eserlere büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi. Yeni neslin bu eserleri görüp öğrenerek duygulandığını belirten Şimşek, geçmişin izlerini korumak adına çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Exit mobile version