Site icon Akdeniz Haberleri

İlçelerde Sanat Sezonu, Gala Konseri ile Kutlandı

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2024-2025 sanat sezonunu ‘Gala Konser’ ile açarak sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilen konserde, Antalya DOB sanatçıları muhteşem performanslarıyla izleyicileri büyüledi. Dünya çapında ünlü orkestra şefi Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, solistlerle birlikte unutulmaz bir gece yaşattı.

Gala Konser’de, sopranolar Sema Çavuşoğlu, Serap Demirhan, Nurdan Küçükekmekçi, mezzo soprano Medine Tuganova, tenorlar Devrim Demirel, Göksay Yaran, bariton Serhat Konukman ile baslar Şafak Güç ve Engin Suna gibi birbirinden başarılı sanatçılar sahne aldı. Repertuvarı klasik müziğin en değerli eserlerinden seçilerek, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Wolfgang Amadeus Mozart, Francesco Cilea, Pietro Mascagni ve Ernesto De Curtis gibi ünlü bestecilerin eserleri seslendirildi.

Konserin etkileyici atmosferinde, dinleyiciler Verdi’nin dramatik operalarından Puccini’nin duygusal eserlerine, Mozart’ın büyülü dünyasından Cilea ve Mascagni’nin romantik eserlerine kadar geniş bir müzik yelpazesinde unutulmaz bir gece geçirdi. Antalya Devlet Opera ve Balesi, sanat sezonuna coşkulu bir başlangıç yaparak, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Exit mobile version