Site icon Akdeniz Haberleri

İlçelerde Kutlanan Kabotaj Bayramı Etkinlikleri

Kumluca’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri, Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve Kumluca halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, deniz şehitleri adına denize çelenk bırakıldı. Protokol konuşmalarının ardından Kumluca Belediyesi Anadolu Halk Dansları Topluluğu halk oyunu gösterisi ve Kumluca Gençlik Merkezi (KUMGENÇ) Orkestrası konseri ile katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Etkinlik kapsamında sürat teknesi yarışı, su altında bekleme, yüzme ve yağlı direkten bayrak alma yarışları düzenlendi. Yarışmalar sonucunda dereceye giren sporcular ödüllerini Belediye Başkanı Avcıoğlu ve ilçe protokolünden aldı. 50 metre serbest yüzme yarışında Ender Aydil, 50 metre kadın yüzme yarışında Elif Güler, 100 metre serbest yüzme yarışında Suat Can İstanbullu, 400 metre serbest yüzme yarışında Cüneyt Karaöz birinci oldu. Su altında bekleme yarışında İlyas Acar, sürat teknesi yarışında ise Asel-Arda Yavuz birinciliği elde etti. Yağlı direkten bayrak alma yarışmasında ise zorlu anlar yaşandı ve Hasan Çüm birinci oldu.

Katılımcılar, etkinlik boyunca keyifli anlar yaşarken, yarışmalarda gösterdikleri performansla alkış aldılar. Denizcilik ve kabotaj konularına vurgu yapılan etkinlik, Kumluca halkı ve sporcular arasında güzel bir dayanışma örneği oluşturdu.

Exit mobile version