Site icon Akdeniz Haberleri

İlçelerde Kültür Turizmi Yükselişe Geçecek

Başkan Uysal, Antalya’nın önde gelen turizm sektörü profesyonelleri tarafından kurulan Skal Antalya Kulübü’nün toplantısında konuşmacı olarak yer aldı. Belek’te gerçekleşen etkinlikte, belediye çalışmalarını turizmcilere anlattı ve soruları yanıtladı.

Uysal, Kaleiçi Old Town Festivali ile başladıkları turizm çalışmalarını tüm kente yaymayı hedeflediklerini belirtti. Bir sonraki adımlarının Muratpaşa tur paketlerini hayata geçirmek olduğunu açıkladı. Türkiye’nin kitle turizmindeki başarısını kültür turlarında göremediğine değinen Başkan Uysal, turizm kültürünün karşılıklı bir ilişki olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Sadece seyahat etmeyi değil, seyahati anlamlandırmayı da bilmek gerekir. Tarihten, arkeolojiden zevk almak; bir yörenin özgün yemeklerini, danslarını, şarkılarını deneyimlemek önemlidir. Ancak bu tür turistlerin eksikliği var. Bunun bir nedeni de sürekli turist ağırlıyor olmamız, yeterince turist olamamamız.”

Başkan Uysal, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Muratpaşa turlarını kitle turizminin yoğun olmadığı kış aylarında satışa sunmayı planladıklarını belirtti ve kent tarihini tüm dünyayla paylaşmak istediklerini sözlerine ekledi.

Exit mobile version