İlçelerde Kadın Girişimci Devlet Desteğiyle Fabrika Açtı

Antalya’da yaşayan İlknur Köni Aldemir, 1996 yılında güzellik sektörüne adım attı ve işlerini büyütmeye karar verdi. KOSGEB ve diğer devlet destekleriyle kendi markasını yaratarak sektörde başarıya ulaştı. Akdeniz Üniversitesi’ndeki akademisyenlerle Ar-Ge çalışmaları yaparak medikal estetik sektöründe seri üretime geçti. Dermakozmetik tedavi destekleyici ürünler üretirken ekibinin yüzde 80’ini kadınlardan oluşturdu. Aldemir, ürünlerini çeşitli ülkelere ihraç ederek kendi markasını uluslararası arenada tanıttı.

Kozmetik sektöründe devlet destekleriyle markasını büyüten Aldemir, başarılı bir kadın girişimci olarak örnek olmayı hedefliyor. Ürettiği 107 medikal kozmetik ürünün yanı sıra bu yıl Brüksel’de düzenlenen uluslararası yarışmada aldığı ödüllerle adından söz ettiren Aldemir, Türkiye’yi ve kendi adını gururla temsil etti.

Aldemir, devlet destekleri sayesinde işlerini büyütmenin önemine vurgu yaparak, yurt dışındaki başarısını destekleyen kurumların büyük katkısı olduğunu belirtiyor. Kadınların her alanda başarılı olabileceğine olan inancını vurgulayan Aldemir, işletmesinin büyüme hedeflerinden ve yurtdışı pazarlardaki planlarından da bahsediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir