İlçelerde Geçmişe Işık Tutacak Sergi – Bir Yolculuk

Kepez Belediyesi Dokuma Modern Sanatlar Galerisi’nde gerçekleşen “Petroglif” adlı serginin açılışına sanatçılar ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Sergide, Kepez Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Özay, Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) Başkanı Ertuğrul Hepgüzel ve ressam Cemalettin Timur’un bir araya gelerek açılışını gerçekleştirdiği 80 eser yer aldı.

Antalya’nın ünlü ressamlarından Cemalettin Timur’un uzun yıllardır devam eden sanatı birçok ödülle ödüllendirilmişti. Sergide yer alan arkeolojik figürlü eserlerinin ödüllü olduğunu belirten Timur, asırlar öncesine ışık tutan ve insanlar arasında iletişimi sağlayan petrogliflerin Türkiye’de ve özellikle Orta Asya’da büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Bu tarihsel resim çalışmalarını gelecek nesillere aktarmaya çalışan Timur, doğa olayları sonucu parçalanan kayalar üzerindeki figürleri tuvallerine aktararak sanatını sürdürdüğünü ifade etti.

GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, Cemalettin Timur’a ödül plaketi sunarken, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e hediye edilmek üzere bir resim çalışmasını da Kültür Müdürü Mustafa Özay’a teslim etti. Timur’un sanatına verdiği katkılardan dolayı teşekkür eden Özay, serginin 15 Eylül Pazar gününe kadar ziyaret edilebileceğini belirtti.

Ressam Cemalettin Timur’un eserlerinin bulunduğu sergi, sanatseverlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir