Site icon Akdeniz Haberleri

İlçelerde Bambus Plajı Açılıyor: Halka Açık Deniz Keyfi!

Antalya’nın ünlü plajı Bambus Plajı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930’da Antalya’yı ziyaret ettiğinde “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” dediği Erenkuş mevkiinde bulunuyor. Kent merkezinde yer alan plaj, ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ statüsünde olup Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kasım 2022’de ihaleye çıkarılmıştı. İhaleyi kazanan özel şirket, yıllık 1 milyon 910 bin lira kira bedeliyle alana sahip olmuştu. Ancak Muratpaşa Belediyesi, ihalenin iptali için dava açmış ve Ankara 6. İdare Mahkemesi, ihaleyi iptal etmişti.

Başkan Uysal, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda belediyenin düzenlediği mavi bayrak töreninde Bambus Plajı’nın halka açılacağını duyurdu. Belediye, plajda temizlik ve düzenleme çalışmalarına başladı. İptal edilen ihaleyi kazanan şirket, alana giriş çıkışları kapatmaya çalışsa da belediyenin çalışmalarını durduramadı. Belediye ayrıca alanın tahsisi için başvuruda bulundu ve başvuru kabul edildi.

Antalya 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Bambus Plajı’nı belediyeye tahsis etti. Başkan Uysal, bu kararı CHP Antalya İl Danışma Kurulu toplantısında açıkladı. Plajın kent hafızasının bir parçası olduğunu belirten Uysal, “Ben çocukluğumda önünde karpuz sattım. Öyle bir plaj. 30 yıldır kamusal kullanımın dışındaydı. Biraz önce aldığım duyuma göre ilgili kurul halka açmak üzere bize tahsisine karar vermiş” diye konuştu. Başkan Uysal’ın açıklaması, alkışlarla karşılandı.

Exit mobile version