Site icon Akdeniz Haberleri

İlçeler arasında düzenlenen balık tutma yarışması

Kumluca Balıkçılar Derneği, Karaöz Beş Adalar mevkisinde düzenlediği organizasyona farklı illerden yaklaşık 50 tekne ve 150 yarışmacının katılımıyla büyük ilgi gördü. Cumartesi sabahı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan yarışmada, deniz üzerinde ter döken yarışmacılar 3 farklı kategoride mücadele etti. En büyük balık, en çok balık ve en çok yakala bırak kategorilerinde birincilik için yarıştılar.

İkinci günün sonunda Kumluca Karaöz koyunda düzenlenen ödül törenine Kaymakam Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, belediye meclis üyeleri, yarışmacılar, yarışmacıların aileleri ve deniz severler katıldı. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. En büyük balık yakalama kategorisinde 13,8 kilogram grida balığı yakalayan Yusuf Girgin birinci olurken, en çok balık tutma kategorisinde Uğur Atan ve en çok yakala bırak kategorisinde Can Ürem birinciliği elde etti.

Kaymakam Tekin Erdemir, yarışmanın herkesi bir araya getirerek amacına ulaştığını belirterek, benzer organizasyonların artarak devam etmesini diledi. Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu da, balık tutmanın ötesinde birlik, beraberlik ve güzel anılar biriktirme amacıyla yapılan organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Bu tür etkinliklerin, insanları bir araya getirip kaynaşmalarını sağladığını ve unutulmaz anılar biriktirmelerine vesile olduğunu belirten yetkililer, benzer organizasyonların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version