İkiz kardeşler Avrupa Şampiyonu bilek güreşçileri Dünya Şampiyonası’nda da başarılı oldu

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri olan ve İrfan Genç İzcilik Spor Kulübü bünyesinde bilek güreşi sporuyla ilgilenen iki kardeş, antrenörlerinin yönlendirmesiyle milli takım seçmelerine katıldılar. 1900 sporcu arasından kategorilerinde birinci olarak Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’na katılmaya hak kazandılar.

Berat 65 kilo sağ kol, Burak ise 60 kilo sağ ve sol kol kategorilerinde yıldız erkeklerde şampiyonluklar elde etti. Daha sonra Moldova’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na katılan ikizlerden Burak, 15 yaş altı 60 kiloda sol kolda dünya şampiyonu olurken sağ kolda dünya üçüncüsü oldu. Berat ise 15 yaş altı 65 kiloda sağ kolda dünya ikincisi olarak başarılı bir performans sergiledi.

Antrenörleri Mehmet Akif Karaçavuş, kardeşlerle birlikte aralıksız bir şekilde çalıştıklarını ve disiplinin başarının anahtarı olduğunu vurguladı. İkiz kardeşlerin birbirleriyle çalışmanın avantaj olduğunu belirten Akif Karaçavuş, gelecekte de yeni başarılar elde edeceklerine inandıklarını söyledi.

Kardeşlerin bilek güreşi sporuna olan tutkularından bahseden antrenör, onların bu tutkularıyla gelecekte Bursa ve Türkiye’nin gururu olacaklarına inandığını dile getirdi. Moldova’daki şampiyonada başarılı bir performans sergileyen kardeşlerin başarılarının devam edeceğine olan inancını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir