Site icon Akdeniz Haberleri

Huawei, Apple’ı Bir Kez Daha Geride Bıraktı!

Huawei, Çin’deki tablet pazarında Apple’ı geride bırakarak büyük bir başarıya imza attı. 2024 yılının 2. çeyreğinde 20.5 milyon tablet sevkiyatı gerçekleştiren Huawei, pazarın %26’sını ele geçirerek etkileyici bir büyüme elde etti. Firmanın sürekli olarak inovatif ürünler tanıtması, özellikle Tandem OLED PaperMatte ekranlı MatePad Pro 12.2’nin piyasaya sürülmesiyle büyük başarı sağladı.

Bu hızlı yükselişin arkasında, Huawei’nin sürekli olarak inovatif ürünler sunma konusundaki kararlılığı yer alıyor. Öte yandan Apple, benzer bir sevkiyat sayısına sahip olmasına rağmen ikinci sıraya geriledi. Yıllık %14’lük bir düşüş yaşayan Apple, Çin pazarındaki adaptasyon sorunlarıyla karşı karşıya kaldı.

Diğer yandan Xiaomi ve Honor da pazardaki yerlerini sağlamlaştırdı. Xiaomi, 9.25 milyon tablet sevkiyatı gerçekleştirerek üçüncü sırada yer alırken, Honor %63’lük etkileyici bir büyümeyle 6.5 milyon tablet sevkiyatı yaparak dördüncü oldu. Bu rakamlar, Çin tablet pazarındaki rekabetin giderek arttığını gösteriyor.

Exit mobile version