Site icon Akdeniz Haberleri

Hayvanseverler İlçelerde Yasa Tasarısının Geri Çekilmesi İçin Eylem Yaptı

Antalya’da hayvanseverler, Konyaaltı Kent Meydanı’nda bir araya gelerek sokak hayvanlarının haklarını savundu. Eyleme çeşitli hayvansever derneklerinin ve sivil toplum kuruluşlarının da katılım gösterdiği görüldü. Ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla sokak hayvanlarının korunması için seslerini duyuran hayvanseverler, basın açıklamasıyla da taleplerini dile getirdi.

Yerel hayvan koruma görevlisi Erkan Er’in yaptığı konuşmada, “Zayıfın hakkını savunmak bizim sorumluluğumuzdur. Bilimin ışığında hareket ederek, sokak hayvanlarının yaşamlarını kurtarmak için adımlar atmamız gerektiğini vurguluyoruz. Evcil hayvan üretimini durdurarak, köylerdeki köpeklerin çoğalmasını kontrol altına almalıyız. İyilikte eşitlik sağlayarak, toplumun genelinde hayvan haklarını korumak için birlik olmalıyız” şeklinde konuştu.

Eylemin ardından sorunsuz bir şekilde sona erdiğini belirten açıklamada, hayvanseverlerin mücadele azmi ve kararlılığına vurgu yapıldı. Hayvanları koruma konusunda geri adım atılmayacağının altı çizilirken, bilimin rehberliğinde hareket edilmesinin önemi de vurgulandı.

Exit mobile version