Site icon Akdeniz Haberleri

Hacısüleyman’dan Çağrı: İlçe İşleri Daha da Zorlaştırılmamalı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, enflasyon muhasebesi uygulamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hacısüleyman, enflasyonun işletmeler üzerindeki yüksek maliyet artışlarına sebep olduğunu vurgulayarak, faiz ve satın alma gücündeki düşüşün yerli talebi zayıflattığını belirtti. Aynı zamanda konkordato ve takibe düşen çek-senet sayısında artış olduğunu dile getiren Hacısüleyman, yeni vergi ve zamların bu sıkıntılı süreci daha da derinleştireceğini ifade etti.

Başkan Hacısüleyman, negatif reel faiz döneminin enflasyonu artırdığını ve ekonomik dengeleri bozduğunu söyleyerek, 2023 yılında başlatılan ekonomi programını desteklediklerini belirtti. Faizlerin kademeli olarak artırılması gerektiğini savunan Hacısüleyman, ani ve büyük artışların ekonomiye zarar vereceğini dile getirdi. Amaclarının işletmelere verebilecekleri zararları en aza indirmek olduğunu ifade eden Hacısüleyman, ülke olarak olumlu sonuçları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Enflasyonun halen yüksek seyrettiğini ve maliyetleri artırmaya devam ettiğini dile getiren Hacısüleyman, vergi düzenlemeleri ve yeni zamların maliyetleri daha da artırdığını söyledi. ATSO olarak maliyetlerin azaltılmasını beklediklerini belirten Hacısüleyman, özellikle tarım ve tekstil sektörlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Enflasyon muhasebesi uygulamasının firmalara yük getireceğini belirten Hacısüleyman, ATSO olarak enflasyonla mücadele programının üretimi ve ticareti sürdürülemez hale getirebileceğinden endişe duyduklarını dile getirdi. Şirketlerin yaşamaları, büyümeleri ve istihdam hacimlerini artırmaları için uygun bir ortamın oluşturulmasını istediklerini vurguladı.

Exit mobile version