Site icon Akdeniz Haberleri

Geyikçi Belediye Başkanı ilçelerdeki hayvanları korumak için yeni yasa öneriyor

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, TBMM tarafında görüşülen Hayvanları Koruma Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılması planlanan değişiklikle bir canlının yaşam hakkının elinden alınması konusunda endişelerini dile getiren Başkan Geyikçi, “Biz ilçemizde yaşayan her canlının yaşam hakkının normal olmayan yollarla elinden alınmasına karşıyız” dedi.

Başkan Geyikçi, TBMM’de görüşülen Hayvanları Koruma Yasası’nda planlanan değişikliğe karşı olduklarını belirtti. Sokak hayvanlarının ötanazi yöntemi ile yaşam haklarının alınmasının insanlık dışı bir uygulama olduğunu vurgulayan Geyikçi, “Sokak hayvanlarının yaşadığı sorunun çözümü, hayvan dostlarımızın ötanazi ile yaşam haklarının alınması değil, hayvan ticaretinin engellenmesi, sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi ve hayvan barınaklarının şartlarının iyileştirilmesi için hükümetten destek alınması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Özellikle belediyelere ait barınakların koşullarının güçlendirilmesi ve yeni barınakların yapılabilmesi konusunda verilecek desteklerin önemine değinen Başkan Geyikçi, “Finike Belediyesi olarak, sokak hayvanlarına destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak sorunun çözümü, ötanazi yerine daha iyi yaşam koşulları sunarak sağlanmalıdır” dedi.

Geyikçi, vatandaşları sokak hayvanlarını sahiplenmeye ve destek olmaya çağırdığını belirterek, “İmkanı olan ve sorumluluk alabilecek herkesi bir patili dostumuzu sahiplenmeye davet ediyorum. Birlikte hareket ederek, sokak hayvanlarının yaşam haklarının korunması için mücadele edebiliriz” dedi.

Başkan Geyikçi, açıklamasını sosyal medyada da paylaşarak Finikelilerden destek beklediklerini belirtti.

Exit mobile version