Genç Türk Kürekçileri Türkiye Şampiyonası’nda Başarıyla Yarıştı

Edirne Valiliği ve TED Edirne Koleji’nin destekleriyle düzenlenen Türkiye Kürek Federasyonu tarafından organize edilen şampiyona, Meriç Nehri’ndeki 2 bin metrelik parkurda gerçekleştirildi. 25 kulüpten 450 sporcu, son gün yapılan müsabakalarda ter döktü. Fenerbahçe, yıldız erkekler, yıldız kadınlar, küçük erkekler ve küçük kadınlar kategorilerinde birinci olurken, Galatasaray ise genç erkekler ve genç kadınlar kategorilerinde birinciliği elde etti. Dereceye giren takımlara kupaları törenle verildi.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, yaptığı açıklamada, organizasyonun muhteşem bir şekilde gerçekleştiğini ve derecelerin çok güzel olduğunu belirtti. Ertürk, katılan tüm ekipleri tebrik ederken, önümüzdeki ay Balkan şampiyonasına katılacak olan ekibe de başarılar diledi.

Ayrıca, paralimpik sporcuların da Meriç Nehri’nde kürek çektiğine değinen Ertürk, onların başarısının kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı. Paralimpik sporcuların performansının gelecek yıllarda daha da yükselmesini umut ettiklerini belirten Ertürk, Türkiye’nin her yerinden engelli vatandaşların olimpiyatlara katılmak istemesinin kendileri için gurur verici olduğunu dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir