Gelin ve damatların favori mekanı: İlçeler

Kumluca’da son günlerde halk oyunları düğünlerin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Mutlu çiftler, en özel günlerinde çeşitli halk oyunları figürlerini sergileyerek salonlara giriş yapmayı tercih ediyorlar. Bu konuda en büyük yardımcıları ise profesyonel halk oyunları ekipleri oluyor. Profesyonel ekipler eşliğinde salona giren çiftler, sadece evliliklerini değil aynı zamanda hayallerini de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Özellikle Teke ve Ege yöresine ait oyunlar çiftlerin en çok tercih ettiği oyunlar arasında yer alıyor.

Kumluca’da faaliyet gösteren halk oyunları ekibinin kurucusu Alperen Töre, “Düğünlerde halk oyunları pek yaygın değildi. Ancak çiftlerin talepleri arttıkça biz de bu alanda faaliyet göstermeye başladık. 13 yaşında başladım ve 8 yıldır halk oyunları oynuyorum. Şu anda düğünlere ücret karşılığında gidiyoruz ve bu işi ek gelir olarak yapıyorum. Amacım ise halk oyunları oynamak benim ana mesleğim haline gelmesi” şeklinde konuştu.

Düğününde halk oyunları oynayan Rabia Öncel ise Türkçe öğretmeni olduğunu ve kendi düğününde Türk kültürünü yansıtmak istediğini belirtti. Eşiyle birlikte halk oyunları oynamaya karar verdiğini ve zeybek oyunuyla salonları süslediklerini ifade etti. Damat polis memuru Tolga Öncel de eşinin teklifi üzerine halk oyunları oynamaya karar verdiğini ve kültürlerini düğünlerinde yaşatma isteğine katıldığını söyledi.

Kumluca’da halk oyunları düğünlerin vazgeçilmez bir parçası haline gelirken, çiftlerin bu özel günlerini daha da renklendirmek için profesyonel ekiplerle çalışmaları dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir