Gedelme ilçesinde bu yıl lavanta hasadı başladı

Kemer Belediyesi’nin Lavanta Hasadı Etkinliğine Yoğun İlgi

Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen lavanta hasadı etkinliğine, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun eşi Fikriye Topaloğlu, Meclis Üyesi Sema Özdemir, Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu Müdürü Suat Göv, öğretmenler ve birçok vatandaş katıldı. Etkinlik kapsamında, lavanta bahçesine ücretsiz olarak taşınan katılımcılar, Gedelme Yaylası’ndaki 700 rakımlı arazide yetiştirilen lavantaları hasat etme fırsatı buldular.

Kemer Belediyesi’nin 2 bin 650 metrekarelik arazisine dikilen lavantaların hasadı sırasında katılımcılar, fotoğraf çekim alanlarında keyifli anlar yaşadılar. Bu etkinlikle turizmi çeşitlendirmeyi hedefleyen Kemer Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı ortak çalışma sonucunda tarıma uygun hale getirilen arazide lavanta yetiştirmeye başladı.

Etkinliğe katılanlar ayrıca, tarihi Gedelme Kalesi, Gedelme Mağarası ve 2 bin yıllık çınar ağacını ziyaret ederek bölgenin kültürel mirasını da keşfettiler. Kemer Belediyesi’nin bu tür etkinliklerle bölge turizmine katkı sağlamayı sürdüreceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir