Site icon Akdeniz Haberleri

Gece İlçelerinde Karadenizlileri Buluşturan Etkinlik

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde gerçekleştirilen festival, şehirde yaşayan Karadenizlileri bir araya getirdi. Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle başlayan gece, Orhan Çavuş’un ‘Horon Zamanı’ konseriyle devam etti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal’ın da katıldığı etkinlikte, Kardeniz Bölgesi’ni temsil eden derneklere plaketleri takdim edildi.

Başkan Uysal, gece boyunca süren horonların birlik ve kardeşlik kültürünü vurgulayarak, “Bizim bu saadetimiz, mutluluğumuz, yan yana, can cana, komşu komşuya Muratpaşa’da kurduğumuz bu kardeşlik kültürü, bu dayanışma, bu birliktelik kültürü bütün Türkiye’ye bütün dünyaya örnek olsun” dedi. Ayşenur Kolivar’ın konseriyle devam eden etkinlikte, kent meydanında horonlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Başkan Uysal da katılarak horonun coşkusuna ortak oldu.

Bu keyifli etkinlik, Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenmiş olup, Karadeniz kültürünü ve geleneklerini Antalya’da yaşamış olan kişileri bir araya getirerek unutulmaz bir gece yaşatmayı amaçlamıştır.

Exit mobile version