Site icon Akdeniz Haberleri

  1. Gazi Koşusu’na Jokeylerin Heyecanı

Geçen seneki Gazi Koşusu’nda “Urfa Aslanı” isimli safkanıyla birincilik elde ederek zaferi kazanan Mehmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada yarışı kazanmanın tarifsiz bir duygu olduğunu belirtti. 2023 Gazi Koşusu’ndaki başarısının kendisini daha öz güvenli hale getirdiğini ifade eden Kaya, “Kazananlar ‘Anlatılmaz yaşanır’ derler, gerçekten öyleymiş, yaşamak lazım. Heyecan ve coşkuyla birlikte tecrübe kazanmak önemli. O duyguları yaşadıktan sonra bir sonraki hedef daha önemli oluyor. Her adımımızda daha emin ilerleyebiliyoruz.” dedi.

Yarın gerçekleştirilecek yarışta ciddi rakipleri olduğunu belirten Kaya, geçen seneki mutluluğun hala devam ettiğini söyledi ve bu sene de başarıyı tekrarlamak istediklerini vurguladı. Yarışı kazanacaklarına olan inancını dile getiren Kaya, atına güvendiğini ve iyi bir derece elde edeceklerine inandığını belirtti.

Geçtiğimiz yılda Gazi Koşusu’nda zafer elde eden Özcan Yıldırım ise bu sene de aynı heyecanı yaşamak istediğini ifade etti. Yıldırım, yarışın zorluğuna ve çekişmesine değinerek, atın direncinin önemli olduğunu vurguladı. Favori safkanıyla umutlu olduğunu belirten Yıldırım, atının son iki yarışını kazandığını ve bu sezon daha da güçlü olduğunu düşündüğünü söyledi.

Gazi Koşusu’nda ilk kez yarışacak genç jokeylerden Ali Yıldız da heyecanını girişe kadar sürdüreceğini belirtti. Cesur Ali ile ilk kez yarışacak olan Yıldız, atını idmanda tanıma fırsatı bulduğunu ve bu sayede ekstra bir güven hissettiğini ifade etti. Her sürprize açık bir spor dalı olan at yarışlarında başarılı olacağına inandığını dile getiren Yıldız, tüm rakiplerine başarılar diledi.

Exit mobile version