Site icon Akdeniz Haberleri

Futbolda penaltılarla gelen büyük hayal kırıklığı

U19 Milli Takımımız, Norveç ile oynadığı U20 Dünya Kupası play-off maçında büyük bir mücadele ortaya koydu. Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılara kalan millilerimiz, Norveç’e maalesef 10-9’luk skorla yenilerek turnuvadan elendi. Maçın golünü 81. dakikada İsak Vural atmışken, Norveç’in golü ise 16. dakikada Rasmus Holten’den gelmişti. Bu sonuçla Norveç, 2025 Mart’ında Şili’de düzenlenecek U20 Dünya Kupası’na katılmaya hak kazandı.

Genç Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Selman Coşkun, Genç Milli Takım Antrenörü Erdal Güneş ve T.C. Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş da maçı tribünden izledi. Antalyaspor’un genç yeteneği Emre Uzun ve Alanyaspor’un yeni transferi Mert Furkan Bayram, maçta gösterdikleri performanslarla dikkat çekti. Emre Uzun, 120 dakika boyunca sahada kalırken millilerin ilk penaltısını filelere gönderdi. Alanyaspor’un kalecisi Mert Furkan Bayram ise kurtarış yapamadı ve Norveç’e karşı 10 penaltı atışında gol izin verdi.

Karşılaşma sonunda Norveç’in galibiyetiyle birlikte turnuva hayalleri sona eren U19 Milli Takımımız, hücum ve savunma performansı ile alkışı hak etti. Maçta sergiledikleri mücadele ve azim takdirle karşılandı.

Exit mobile version