Site icon Akdeniz Haberleri

Fraport TAV, Makedonyalı gazetecileri Antalya’da misafir etti – İlçeleri keşfetmeye davet etti.

Antalya Havalimanı işletmecisi Fraport TAV’ın davetiyle Kuzey Makedonya’da görev yapan 16 gazeteci Antalya’ya geldi. Gazeteciler, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genişleme projesini inceledikten sonra heyet, proje hakkında detaylı bilgi alarak kentin tarihi ve doğal güzelliklerini de keşfetme fırsatı buldu.

Akşam yemeğinde Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin davetiyle yöresel yemekleri tadarken, Türk ve Kuzey Makedonya bayraklarının yer aldığı pasta kesildi. Etkinlikte, önümüzdeki yıl Makedonya’ya kültür gezisi gerçekleştirilmesine karar verildi.

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, gazetecilere havacılıktaki değişim ve dönüşümleri göstermek amacıyla Antalya’da misafir ettiklerini belirterek, “Antalya Havalimanı’nda 750 milyon euroluk bir yatırım yapıyoruz. Yeni terminal binalarıyla 2025 sezonuna hazırlanıyoruz” dedi.

TAV Makedonya Genel Müdürü Nejat Kurt ise, Üsküp ve Ohrid Havalimanları’nı işlettiklerini ve yılda 3 milyon 100 bin yolcuya hizmet verdiklerini söyledi. Türkiye’den Makedonya’ya gelen turist sayısının arttığını vurgulayarak, turizm hareketliliğini daha da geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Exit mobile version