Site icon Akdeniz Haberleri

Forum Muratpaşa’da Eğitim Rüzgarı Esmeye Başlıyor – İlçeler

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Forum Muratpaşa’nın dünya, Türkiye ve şehirlerin karşı karşıya olduğu çeşitli sorunlara odaklanan ve insanların daha iyi bir yaşam için fırsatları değerlendirdiği bir platform olduğunu belirtti. Uysal, gıda krizinden iklim değişikliğine, göç ve mülteci sorunlarından yoksulluğa kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen buluşmanın temel hedefinin uzlaşma sağlamak olduğunu vurguladı.

Başkan Uysal, Forum Muratpaşa’nın farklı düşünceleri anlamaya ve ortak bir akıl arayışına yönelik atılan önemli bir adım olduğunu ve Muratpaşa’nın sorunlara çözüm üretme konusunda da bir merkez olacağını belirtti.

Forumun ekim ayı gündemi, ‘göç’ olarak belirlendi. Eylül ayında Türkiye’deki eğitim sorunlarının ele alınacağı forum, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek ve moderatörlüğünü gazeteci ve yazar Meliha Okur üstlenecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Prof. Dr. Recep Erhan Erkut ve Prof. Dr. Rıfat Okçabol’un konuşmacı olarak katılacağı forum, göç meselesine odaklanacak.

Ayrıca, Kasım ayında Sosyal Eşitsizlik ve Gelir Dağılımı Adaletsizliği, Aralık ayında ise Çevresel Sorunlar, İklim Değişikliği ve Su konularının ele alınacağı üçüncü forum düzenlenecek. – Muratpaşa Belediyesi/Bülten

Exit mobile version