Site icon Akdeniz Haberleri

Finike’de Ekonomi Rüzgarı: Batı Antalya İlçeleri Hareketleniyor

Batı Antalya’nın önemli iş dünyası kuruluşlarından Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Kumluca Ticaret Borsası (KUTBO) Yönetim Kurulu Başkanları, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’yi ziyaret etti. Yapılan görüşmede, tarım sektörü başta olmak üzere ortak projeler üzerinde konuşuldu. Finike ekonomisinin tarıma dayalı yapısının geçen yıl daraldığına dikkat çeken Başkan Geyikçi, Finike Portakalı’nın dünya pazarında hak ettiği yeri alamadığını vurgulayarak, bu ürünün tanıtımı için birlikte çalışılması gerektiğini belirtti.

Geyikçi ayrıca, Finike ekonomisinin turizm gibi yeni alanlara da yatırım yapması gerektiğini ifade ederek, turizmin gelişmesinin ilçenin tarım ve ticaretini olumlu yönde etkileyeceğini dile getirdi. KUTSO Başkanı Fahri Özen ise, Batı Antalya ekonomisinin geliştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve Finike’nin öncülük edeceği çalışmaların bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

KUTBO Başkanı Fatih Durdaş da tarım sektörünün bölgenin ekonomisinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, turizm ve ticaretin gelişmesi için birlikte hareket etme gerekliliğine dikkat çekti. Böylece, Batı Antalya ekonomisinin güçlenmesi ve bölgenin kalkınması hedeflenmektedir. Bu kapsamda, yeni projeler geliştirilerek tarım sektörünün ilerlemesi için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Exit mobile version