Site icon Akdeniz Haberleri

Fahrettin Yıldız, Türkiye Kaykay Federasyonu başkanlığına sadece 1 oy farkla seçildi

Türkiye Kaykay Federasyonu’nun 2. olağan seçimli genel kurulu, Ankara’daki Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Mevcut başkan Metin Ayvazoğlu ile Fahrettin Yıldız, başkanlık için yarıştı ve kullanılan 153 oyun 75’ini alan Yıldız, federasyonun yeni başkanı seçildi. Yeni yönetim kurulunda ise Mustafa Süslü, Mehmet Tunç Turgut, Seyfettin Şahan, Cavit Bardak, Fatih Yüksel, Osman Beyazıtoğlu, Emrah Akbaş, Mustafa Yasin Taş, Özgür Mülazımoğlu ve Murat Can Erbayraktar yer aldı.

Fahrettin Yıldız, genel kurulda yaptığı konuşmada, spor teşkilatı içerisindeki 38 yıllık deneyimini paylaşarak gelecek hedeflerinden bahsetti. Türkiye Kaykay Federasyonunun 7 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Yıldız, kulüp, lisanslı sporcu, antrenör ve hakem sayılarını artırmayı, kaykay ve paten sporunu 81 ilde aktif hale getirmeyi ve şeffaf bir yönetim sergilemeyi hedeflediklerini belirtti. Yıldız, Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları’na odaklanacaklarını söyledi.

Seçimin bir oy farkla sonuçlanması nedeniyle yaşanan gerginlik sonrasında, divan başkanının kararı üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verildi ve sonuç değişmedi. Tüm kaykay camiasının kazandığını vurgulayan Yıldız, desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA

Exit mobile version