Enduro Yarışlarında Orman Etabı’nda Liderlik Koltuğunda Wade Young

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nda Heyecan Sürüyor

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Hard Enduro Dünya Şampiyonası’na dahil edilen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, ikinci gün orman etabıyla devam etti. Kemer Enduro Motosiklet Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı organizasyon, bu yıl 15’inci senesinde 42 ülkeden 420 sporcuyu bir araya getirdi.

Yarış, Ovacık Yaylası’ndan start aldı ve dünyaca ünlü enduro motosiklet sporcularını bir araya getirdi. Motosikletçiler, zorlu parkurda en iyi dereceyi elde etmek için yoğun çaba gösterirken, son metrelerde yer alan tırmanma etabı sporcuları zorladı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ile Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından alınan trafik ve güvenlik önlemleri ile yarış güvenli bir şekilde devam etti.

Güney Afrikalı motosikletçi Wade Young, Hard Enduro Dünya Şampiyonası’nda ikinci sırada yer alan bir isim olarak Sea To Sky’ın orman etabında birinci sırada yer aldı. Genç yıldız, Red Bull’un 26 yaşındaki sporcusu Manuel Lettenbichler’i geçerek liderlikte yer aldı. İkinciliği ise Alman sporcu Lettenbichler elde etti.

Organizasyonun bir diğer önemli ismi ise 7 aylık sakatlık arasının ardından yarışlara geri dönen ve dün birinci sırayı kapatan İngiliz motosikletçi Billy Bolt oldu. Bolt, orman etabında üçüncü sırayı elde etti.

Yarışın organizatörlerinden Semih Özdemir, yarışın zorlu bölümleri için titiz bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, yarın dağ yarışı için heyecanın devam edeceğini söyledi. Yarışın plaj, orman ve dağ olmak üzere 3 ayrı etapta gerçekleştiği ve yarın dağ etabının start alacağı bilgisini paylaştı.

Dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların bir araya geldiği Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, Türkiye’nin en önemli motorsporları organizasyonları arasında yer alıyor. Öte yandan, organizasyonun sponsorları arasında Spor Toto, KTM, Cazador, Red Bull Türkiye, Castrol, Talay Lojistik ve Emiray Group gibi önemli markalar bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Kemer Kaymakamlığı ve Olympos Teleferik ise etkinliğin destekçileri arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir