Elektrikli Otomobillerin Patlaması: İnsanlar İçten Yanmalı Motorlu Araçlara Dönüş Yapıyor

Otomotiv sektöründe elektrikli otomobillere geçiş sürecinin erken sona erdiği görülüyor. Geçtiğimiz yılın sonlarında birçok otomobil üreticisi, içten yanmalı motorlardan tamamen elektrikli otomobillere geçiş yapacaklarını açıklamıştı. Ancak kısa bir süre sonra bu kararlarını değiştirdiler.

Bu durumda birçok faktör etkili olabilir. Elektrikli otomobillere beklenen ilginin az olması veya Çin’in sektördeki rolünün ön plana çıkması, küresel dengeleri etkileyebilir.

Tesla gibi önde gelen markalardan biri olan Tesla, ilginç bir rapor yayınladı. Raporda, son bir yıl içinde Tesla sahiplerinin %51’inin içten yanmalı otomobillere geçtiği belirtildi.

Bu geçişin temel nedenlerinden biri, elektrikli otomobillerin hala güvenlik sorunlarını aşamamış olması olabilir. Her gün neredeyse bir elektrikli otomobilin kendi kendine alev almasıyla ilgili haberlere rastlıyoruz.

Bu tür durumlar, elektrikli otomobil sahiplerini endişelendiriyor. Ancak elektrikli otomobillerin aniden piyasadan kalkması beklenmiyor. Ancak sektörün tamamen içten yanmalı motorlardan vazgeçerek elektrikli otomobillere geçmesi şu an için çok olası görünmüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir