Site icon Akdeniz Haberleri

Elektrikli Araç Kullanıcıları İçin Sevindirici Otopark Düzenlemesi Başlıyor

Elektrikli Otomobil Sahipleri Artık 4/5 Çoğunluğa Takılmayacak

Yeni düzenleme ile elektrikli otomobil sahipleri, apartman veya sitelerinde araç şarj istasyonu kurulumu için artık 4/5 çoğunluk şartına takılmayacak. Bu değişiklik, çevre dostu elektrikli otomobillerin giderek yaygınlaşmasıyla yaşanmıştı. Elektrikli araç sahiplerini memnun edecek bu uygulama, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genelgesiyle yürürlüğe girdi.

Elaris İş Geliştirme Koordinatörü Kağan Kınay, yeni düzenlemenin önemini vurgulayarak şunları söyledi: “Apartman ve sitelerin ortak alanlarına çoğunluk kararı ile şarj istasyonu kurulumu yapabilmek, büyüyen talebi karşılamak açısından kritik öneme sahiptir. Bu düzenleme, elektrikli araç sahiplerinin mağduriyetini ortadan kaldıracak ve elektrikli araç kullanımını teşvik edecek.”

Kınay, otoparklara kurulacak şarj ünitelerinin güvenliği konusunda da uyarılarda bulunarak, mevcut elektrik tesisatının kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. Üçay Mühendislik olarak, şarj istasyonu kurulumlarında sistem güvenliğine büyük önem verdiklerini ve tesisatları Elektrik İç Tesisat Yönetmeliği’ne uygun olarak kurduklarını söyledi. Bu sayede, apartman ve sitelerde güvenli bir şekilde şarj istasyonu kurulumu gerçekleştirilebilecektir.

Exit mobile version