Site icon Akdeniz Haberleri

Dünya’da Garsonluktan Sporculuğa Yükselen Bir Hikaye

Altınordu ilçesinde 5 yıl önce garsonluk yaparken muaythai sporuna başlayan milli sporcu Gülcan Öztürk, büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Kendini sürekli geliştiren Öztürk, Rota Spor Kulübü’nde antrenmanlara devam ederek Türkiye şampiyonalarında ve Balkan şampiyonluğunda madalyalar kazandı. Nisan 2024’te Türkiye şampiyonluğunu elde ederek milli takıma seçilen Öztürk, Yunanistan’da düzenlenen Dünya Muaythai Şampiyonası’nda 60 kiloda dünya üçüncüsü oldu.

Öztürk, burada elde ettiği başarının hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirterek, antrenmanlara aksatmadan devam ettiğini söyledi. Kendi başarısının altını çizen milli sporcu, kadınların savunma sporlarını rahatlıkla yapabileceğini vurgulayarak, imkanı olan tüm kadınlara bu sporlara yönelmelerini tavsiye etti. Antrenörü Sezer Karaoğlan da Öztürk’ün azimli ve hırslı bir sporcu olduğunu belirterek, dünya üçüncülüğüyle gurur duyduklarını ve önlerinin bundan sonrası için de dünya şampiyonluğu olduğunu ifade etti.

Gülcan Öztürk, kendi azmi ve çalışkanlığıyla bugün milli takımı temsil eden bir sporcu haline geldiğini ve başarı için ter dökmek gerektiğini vurgulayarak, zaferin ter dökenlerin olduğunu dile getirdi. Başarılı kariyerine dünya şampiyonluğunu da eklemek istediğini belirten Öztürk, hedeflerine odaklanarak daha çok çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Exit mobile version