Site icon Akdeniz Haberleri

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Nesrin Baş’ın Gözü Olimpiyat Madalyasında

Milli güreşçi Nesrin Baş, bugüne kadar katıldığı turnuvalarda 2 dünya, 3 Avrupa ve 1 Balkan şampiyonluğu olmak üzere toplam 14 madalya kazandı. Paris 2024 öncesi Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ı ziyaret eden Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada hedefinin Paris’te altın madalya kazanmak ve İstiklal Marşı’nı olimpiyat şampiyonu olarak okutmak olduğunu belirtti.

Baş, güreşin erkek sporu olarak bilindiğini ve kadınların istedikleri herşeyi başarabileceğini vurgulayarak, başarılarıyla bu ön yargıları yıktığını ifade etti. İlk zamanlarda destek görmediğini ancak emek ve çalışmayla başarıya ulaştığını dile getiren Baş, Tokat’tan Ankara Elmadağ’daki kampına gideceğini ve olimpiyat hazırlıklarını sürdüreceğini açıkladı.

Kendine olan güveninin şampiyonluklarla arttığını belirten Nesrin Baş, başarılarını emek ve çalışma ile elde ettiğini vurgulayarak, Turhal’ın küçük Kargın köyünü temsil etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Duaların kendisini ayakta tuttuğunu ve olimpiyat madalyasıyla Tokat’a ve Turhal’a dönmeyi umduğunu kaydetti.

Exit mobile version