Çiftçilere Verilen Suyu Tasarruflu Kullanma İlçelerde Uygulanacak

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, Alakır Çayı üzerinde bulunan Kumluca Barajı’ndaki su seviyesinin kritik seviyelere düştüğünü ve çiftçilerin sulama suyunu tasarruflu kullanmaları gerektiğini belirtti. Kökce, Ekim ayının 15’ine kadar yağmur beklendiğini ancak meteorolojik tahminlere göre yeterli yağışın olmayabileceğini vurguladı. Bu durumun ekim ayında sulama suyunun yetersiz kalmasına neden olabileceğini ifade eden Kökce, çiftçilerin sulama suyunu tasarruflu kullanmaları gerektiğini söyledi.

Ayrıca Adrasan Barajı’nın boş olduğunu ve geçen yıl önceden alınması gereken önlemlerin alınmadığını belirten Başkan Kökce, Kumluca Barajı’nda ise önlemlerin alındığını ancak yine de suyun ekim ayına kadar yetebileceğini dile getirdi. Ancak kuraklık devam ederse sulama suyunun miktarının azaltılabileceğini belirten Kökce, çiftçilerin tedbirli olmaları gerektiğini ve kapalı devre sulama sistemlerine geçmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Kökce, devletten acil yatırımlar yapılmasını talep ederek sulama suyu konusunda daha fazla önlem alınması gerektiğini belirtti. Son olarak, çiftçilerin suyu verimli kullanmaları gerektiğini ve su kaynaklarının tükenmeye başladığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir