Site icon Akdeniz Haberleri

Çiftçiler, İlçelerde Ürünlerini Zararına Satmak Zorunda Kalıyor

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ilçede üretilen yaş meyve ve sebzenin Türkiye’nin çeşitli illerine gönderildiğini ve ihracatının yapıldığını belirtti. Ancak yüksek maliyetler nedeniyle çiftçilerin ürünlerini zararına satmak zorunda kaldığını dile getirdi. Başkan Geyikçi, merkezi hükümetten çiftçilere destek verilmesi ve desteklerin artırılması gerektiğini vurguladı.

Geçen yıl Finike’nin dünyaca ünlü markası Finike Portakalı’nın hak ettiği karşılığı görmediğini ifade eden Başkan Geyikçi, üreticilerin üretim maliyetlerinin zaten yüksek olduğunu ve bu durumun sürdürülemez olduğunu belirtti. Ayrıca domates, biber, salatalık gibi tarımsal ürünlerin bölgede yoğun olarak üretildiğini ve maliyetlerin yükselirken fiyatların düşmesinin akıl alır bir durum olmadığını söyledi.

Başkan Geyikçi, tarımsal üretimi katma değerli hale getirecek ihracat ve markalaşma konusunda desteklenmesi gerektiğini ve bölgedeki yaş sebze meyve kurutma tesisi ile paketleme tesisinin önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca çiftçilerin sulama, mazot, nakliye desteği ve vergi muafiyeti taleplerine de dikkat çekti. Tarım sektörünün tüm paydaşlarına destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Geyikçi, Finike olarak üretime devam edeceklerini ancak desteklerin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Exit mobile version