Site icon Akdeniz Haberleri

Büyükşehir Belediyesi, Kundu’ya Yeni Köprü İnşa Ediyor – İlçeler Sevindi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kundu Mahallesi’nde trafiği rahatlatmak amacıyla yeni bir köprü inşa ediyor. Aksu ilçesine bağlı Kundu Mahallesi’nde bulunan 50 yıllık Özlü Köyü Acısu Deresi Köprüsü’nün yanına yapılacak yeni köprü, 32 metre uzunluğunda ve 5,5 metre genişliğinde olacak. Özellikle yaz aylarında turist yoğunluğu sebebiyle trafiğin aksamasına neden olan bölgede inşa edilen yeni köprü, Kundu Mahallesi, Karaçalı Mahallesi ve havalimanını birbirine bağlayarak daha rahat ulaşım imkanı sunacak.

Yaklaşık 16 milyon 750 bin TL yatırım maliyetine sahip olan köprü, Eylül ayı sonunda tamamlanarak halkın kullanımına açılacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı İnşaat Mühendisi Gamze Kılınç, yeni köprü yapımının mevcut köprünün yetersizliği ve gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtti. Köprüde 16 adet 30 metre uzunluğunda fore kazıklı ve 4 prefabrik kiriş kullanılacak ve iki yönlü geçiş imkanı sağlanacak.

Kundu Mahallesi Muhtarı Ali Çiftçioğlu ise yeni köprüyle ilgili memnuniyetini dile getirerek, özellikle oteller bölgesinde yaşanan yoğunluk sebebiyle mevcut köprünün sorun yarattığını ifade etti. Başkanları Muhittin Böcek’e teşekkürlerini ileten Çiftçioğlu, turizm sektörünün gelişimine de katkı sağlayacak olan yeni köprü ile vatandaşların rahatlamasını ve sorun yaşamamasını beklediklerini belirtti. Artık köprünün tamamlanmasıyla birlikte bölgede trafiğin rahatlayacağı ve ulaşımın daha güvenli hale geleceği vurgulandı.

Exit mobile version