Site icon Akdeniz Haberleri

Belediye Araçları Çekiciyle Taşındı, İlçe Girişi Araçlarla Kapatıldı

Muratpaşa ilçesi Yeşilbahçe Mahallesi’nde bulunan ve içerisinde Bambus Plajı’nın da bulunduğu ‘Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olan ve tapu kayıtlarında ‘Semt Spor Sahası’ olarak geçen alanın 2022’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihale edilmesi gerginlik yarattı. İhalede belirlenen günübirlik kıyı kullanım alanı olarak ayrılan 909 metrekarelik alan, 3 yıllığına bir şirkete kiralandı.

Muratpaşa Belediyesi, ihale şartlarının Kıyı Kanunu’na aykırı olduğunu belirterek, ihalenin iptali için dava açtı. Ankara 6. İdare Mahkemesi, yapılan ihaleyi iptal etti. İptal kararının ardından Belediye Başkanı Ümit Uysal, plajın basit düzenleme ve temizlik çalışmalarının ardından halka açılacağını duyurdu.

Ancak, belediye ekipleri çalışmalar sırasında beklenmedik bir olayla karşılaştı. İptal edilen ihaleyi kazanan firma, belediyeye ait resmi plakalı araçları çekiciyle çektirdi. Ardından alanın girişine arazi aracı park edilerek, çekilen araçların geri girişi engellendi. Sabah saatlerinde ekipler, başka bir giriş açarak çalışmalarına devam etti.

Belediye Başkanı Uysal, olayı sert bir şekilde eleştirerek, devletin içinde devletçiklerin oluştuğunu belirtti. Hukuksuz cüretkarlıkların yaşandığını vurgulayan Uysal, kamuya ait mal varlığına zarar verildiğini dile getirdi. Kıyıların halka açık olması gerektiğini vurgulayan Uysal, “Bambus Antalya’nın ve halkımızındır, öyle de kalacaktır” dedi.

Exit mobile version