Site icon Akdeniz Haberleri

Başkent’te Yüzlerce Bisikletçi Gran Fondo Yarışına Katıldı!

Bilkent Center’dan başlayan bir yarış, 90,9 kilometrelik uzun parkur, 56,6 kilometrelik kısa parkur, tandem ve paralimpik olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlendi. Amatör bisikletçilerin de katıldığı gran fondo yarışında, erkekler uzun parkurda Anton Hrabovskyi (Asperox BikePedia takımı) birinci olurken, kadınlar uzun parkurda Şeniz Pamuk (Rise Performance Club) birinci oldu. Kısa parkurda erkeklerde Melih Taş (Asperox BikePedia) birinci olurken, kadınlarda Buse Özlem (ISS Academy) birinci oldu.

Asperox BikePedia takımından erkekler kısa parkur genel klasman birincisi Melih Taş, yarıştan sonra yaptığı açıklamada bisiklet sporuna başladıktan sonra düzenli antrenmanlarla seviyesini yükselttiğini belirterek, kariyer planlarının daha da ileriye gitmek olduğunu söyledi. Kadınlar uzun parkur genel klasmanı 2. olan Gökçe Demirsoy ise bisiklete yeni başladığını ancak hızlı bir ilerleme kaydettiğini ifade etti. Yarışın kendisi için olumlu geçtiğini dile getiren Demirsoy, artık yurt dışındaki bisikletçilerin seviyesine ulaşmayı hedeflediğini belirtti.

Yarışta yaşanan heyecan ve sporcuların başarıları, bisiklet tutkunlarını heyecanlandırdı. Bisiklet tutkunları, gelecek yıllarda daha fazla etkinlik ve yarışın düzenlenmesini bekliyor.

Exit mobile version