Site icon Akdeniz Haberleri

Başkan Kotan’dan ilçe sakinlerine orman yangını uyarısı: Doğamızı korumak için hepimize düşen görev

Konyaaltı Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Beydağları Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantının gündem dışı konusu, ülke genelinde meydana gelen yangınlar oldu. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, yangınlar nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek, yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diledi. Kotan, yangınların geçen yıla göre 5 kat arttığını belirterek, yangınlarda 2 bin 548 hektar alanın zarar gördüğünü ifade etti.

Kotan, konuşmasında ayrıca geçtiğimiz günlerde Konyaaltı sınırları içinde Doyran Mahallesi’nde yaşanan yangına da değinerek, herkesi çevreye daha duyarlı olmaya çağırdı. Ayrıca Kotan, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tahliye edilmesinin sevincini de paylaşarak, güzel bir haberi duyurdu.

Ağustos ayı meclisinin 1 Ağustos Perşembe günü yapılmasına karar verilen toplantının ardından Başkan Kotan, önemli gün ve haftaları da hatırlattı. Kabotaj Bayramı, Sivas katliamı, Dünya Antalyasporlular Günü, Antalya’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu, Muharrem Ayı, Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Basın Bayramı gibi konulara da değindi. Yangınların ülke genelinde arttığını vurgulayan Başkan Kotan, vatandaşları çevreye duyarlı olmaya ve yangın riski yaratıcı davranışlardan kaçınmaya çağırdı.

Exit mobile version