Başkan Bahar İlçelerde Yatırım Engellerini Aşmayı Hedefliyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye’nin FATF tarafından gri listeden çıkarılma kararını değerlendirdi. Başkan Bahar, bu kararın ülke itibarını yükselteceğine vurgu yaparak, dış borçlanma, sermaye girişleri ve enflasyonla mücadeleye önemli katkı sağlayacağını belirtti. FATF’nin Singapur’daki toplantısında Türkiye’nin gri listeden çıkarılması haberini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Bahar, küresel yatırım fonlarının artık yasal düzenlemeler nedeniyle gri listedeki ülkelere yatırım yapabileceğini vurguladı.

Başkan Bahar, Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasının tereddütleri ortadan kaldırarak yabancı yatırımları artıracağını ve ekonomik dengelerin iyileşmesine katkı sağlayacağını dile getirdi. Ayrıca, yabancı sermaye akışının hızlanması ve dış borçlanma maliyetlerinin azalmasıyla enflasyonla mücadelede Merkez Bankası’nın elinin rahatlayacağını belirtti. Bahar, bu süreçte emeği geçen herkese Antalya iş dünyası adına teşekkürlerini iletti.

Başkan Bahar ayrıca, Türkiye’nin FATF tarafından yapılan değerlendirmelerde kara para aklamaya ve terörizmin finansmanına ilişkin eksikliklerinin giderilmesiyle aksaklıkların ortadan kaldırıldığını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Meclis’te kabul edilen kripto varlıklara ilişkin kanunun da bu sürecin önemli bir adımını oluşturduğunu belirtti.

Son olarak, Başkan Bahar, Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasının ekonomide olumlu etkilerinin ilerleyen dönemlerde daha net hissedileceğini ve ülke ekonomisinin daha sağlam bir temele oturacağını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir