Site icon Akdeniz Haberleri

Başkan Bahar: İlçelerde Yatırım Engellerini Aşacaklarız

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye’nin gri listeden çıkarılma kararını önemli bir gelişme olarak değerlendirdi. Başkan Bahar, gri listeden çıkılmasının ülkenin itibarını yükselteceğini vurgulayarak, dış borçlanma, sermaye girişleri ve dezenflasyon sürecine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF)’nin Singapur’da gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye’nin gri listeden çıkarıldığı haberiyle ilgili büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden ATSO Başkanı Ali Bahar, “Küresel yatırım fonları yasal düzenlemeler nedeniyle gri listedeki ülkelere yatırım yapamıyorlar. Bu engeli aşmış olacağız” dedi.

Başkan Bahar, Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasının gelecek dönemde daha net hissedilecek etkileri olacağını belirtirken, itibar kaybının telafi edilmesi ve yabancı yatırımcıların tereddütlerinin ortadan kaldırılmasının en önemli etkilerden biri olacağını belirtti. Ayrıca, yabancı sermaye akışının hızlanması ve dış borçlanma maliyetlerinin azalmasıyla enflasyonla mücadelede Merkez Bankası’nın karar alma sürecinin rahatlatılacağını belirtti.

FATF’ın 2019’daki değerlendirmesinde Türkiye’nin temel eksikliklerinin belirlendiğini ve bu eksikliklerin kısmen giderildiğini belirten Başkan Bahar, son dönemde yapılan mevzuat değişiklikleri ile bu aksaklıkların giderildiğini ifade etti. Türkiye’nin kripto varlıklara ilişkin kabul edilen kanunun bu sürecin son halkası olduğunu vurguladı.

Başkan Ali Bahar, Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasıyla ekonomi yönetimine ve süreçte emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirtirken, bu gelişmenin ülke ekonomisine olumlu etkilerinin ilerleyen dönemde daha da net şekilde görüleceğini vurguladı.

Exit mobile version