Site icon Akdeniz Haberleri

Ay Deresi Havzası’nda İlçeleri Birleştiren Kanalın Çıkış Noktası

Kepez ilçesinde 12 Şubat tarihinde meydana gelen sel felaketi, Güneş Mahallesi’nde önemli maddi hasara neden oldu. En fazla zararın görüldüğü yer ise 6051 Sokak ve çevresi oldu. Bölgede sel nedeniyle zemin katları su dolu binalar, sel taşkınlarının biriktirdiği çöpler ve zarar gören yeşil alanlarla karşılaşıldı. Güneş Mahallesi’nde Ay Deresi Havzası’na dökülen Ay Deresi’nin başlangıç noktası olan bu sokakta, dere yatağının olmayışı şiddetli yağışlarda su taşkınlarına sebep olmaktaydı.

Kepez Belediyesi, sel felaketinin tekrarlanmaması amacıyla acil bir çözüm olarak Ay Deresi’nde 14 evi korumak üzere kaldırdı. Fen İşleri Müdürlüğü ise 225 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde kanalın yapımına başladı. Bu su tahliye kanalı, sonbahar yağmurları başlamadan önce tamamlanarak Ay Deresi’ne bağlanacak. Böylece, biriken yağmur suyu Ay Deresi aracılığıyla Düden Çayı’na aktarılacak. Ayrıca, kanalın inşa edildiği alanın çevresinde yeşillendirme çalışmaları yapılacak ve atıl olan arazi parka dönüştürülecek.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, sel felaketinin yaşandığı mahallelere ziyaretlerde bulunarak acıları paylaştı. Kocagöz, yağmur suyu taşkını sorununu çözmek için hızlı adımlar atan belediye olarak, Ay Deresi’nin çıkış yatağını açarak su tahliye kanalı inşa ettiklerini belirtti. Bu çalışmaların su taşkınlarını önlemeye ve bölgenin planlı şehirleşmesine katkı sağlayacağının altını çizdi. Kepez Belediyesi, “Önce insan” anlayışıyla yağmur suyu sorununun çözümü için çalışmalarına devam edecek.

Exit mobile version