Site icon Akdeniz Haberleri

ATABEM yaz kursları, ilçelerde dolu dolu geçecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı olan ATABEM’de yaz kursları başladı. İngilizce, fen bilimleri, piyano ve modern dans gibi birçok farklı alanda ücretsiz eğitim alan yaklaşık 6 bin öğrenci, ATABEM’de kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.

3-8. sınıf öğrencileri, yoğun bir okul döneminin ardından ATABEM’de yaz kurslarıyla tekrar bir araya geldi. Akademik, kültürel ve sosyal alanlarda açılan kurslar sayesinde öğrenciler, ilgi duydukları alanlarda yeni bilgiler öğrenirken eğlenceli vakit geçiriyorlar. Bilgisayar kullanımı, Türkçe, matematik, fen bilimleri, İngilizce, saz, gitar, halk oyunları, piyano, satranç, drama, modern dans ve zeka oyunları gibi birçok branşta eğitim alan öğrenciler, hem öğreniyor hem eğleniyor.

ATABEM’in yaz kursları kapsamında 18 farklı kurs merkezinde toplam 408 kurs veriliyor ve 5 bin 915 öğrenci bu kurslara katılıyor. Öğrencilerden Irmak İzci, “Fen Bilimleri, matematik ve İngilizce derslerinde kendimi geliştirmek ve sınavlara hazırlanmak için geldim. ATABEM’i çok seviyorum çünkü hem ders öğrenip hem de yeni arkadaşlarımızla eğleniyoruz” derken, Berat Nalbantoğlu ise “Geçen yıl sınav notlarımı yükseltmek için buradayım. ATABEM’in katkısıyla başarılı oldum. Ailem de destek oluyor. Arkadaşlarımla sosyal aktivitelere katılarak çok mutluyum” şeklinde ifadelerde bulundu.

ATABEM’de müzik alanındaki yetenekler de öne çıkıyor. Piyano kursuna katılan Elif Bilge Güler, piyano çalmaktan mutluluk duyduğunu ve kendisini geliştirmek için ATABEM’e geldiğini belirtirken, Reyna Tanış ise geçen yıl piyano kursuna katıldıktan sonra bu yıl keman kursuna devam ettiğini ve yeteneklerini keşfetmeye devam ettiğini söyledi.

ATABEM’in yaz kursları 31 Ağustos’ta sona erecek.

Exit mobile version