ASAT, İlçelerde İçme Suyu Sıkıntısını Çözüyor

Tekirova Mahallesi’nde yaz sezonuna bağlı olarak artan nüfus yoğunluğu ve mevsimsel değişimler nedeniyle içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. ASAT ekipleri tarafından gerçekleştirilen sondaj çalışmaları, bu sorunu çözmeyi hedefliyor. Şu anda devam eden sondaj çalışmaları kapsamında, 160 metre derinliğe ulaşacak kuyunun 60’ıncı metresine inildi. Bu çalışmalar tamamlandığında, mahalledeki içme suyu sıkıntısının giderilmesi planlanıyor.

ASAT Kemer Şube Müdürü Nuri Kocadağ, Tekirova Mahallesi’nde devam eden sondaj çalışmalarıyla mahallenin içme suyu ihtiyacının 5 kuyudan karşılanacağını belirtti. Kocadağ, mevsimsel kuraklık ve artan nüfus nedeniyle içme suyu sıkıntısının yaşandığını ifade ederek, turizm sezonu boyunca mahallenin su ihtiyacını karşılamak için yeni kuyular açılacağını söyledi.

Tekirova Mahalle Muhtarı Mustafa Barış da bölgede yaşanan su sıkıntısının bu çalışmalarla çözüleceğine inandığını belirtti. Mevcut su kaynaklarının yetersiz kalması nedeniyle yapılan sondaj çalışmalarının önemli olduğunu vurgulayan Barış, yetecek su miktarının sağlanacağının belirtildiğini söyledi.

Tekirova Mahallesi’nde devam eden bu çalışmalarla, içme suyu sorunlarının kısa sürede giderilmesi ve vatandaşların su ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir