Site icon Akdeniz Haberleri

Apple analisti: iPhone 16’nın fiyatı iPhone 15’ten daha uygun olacak

Teknoloji analisti Ming Chi Kuo, Apple’ın yeni iPhone 16 serisinin fiyatı hakkında önemli detayları sızdırdı. iPhone 16 serisi, önceki iPhone 15’e kıyasla daha ince ve hafif olarak planlanmıştı ancak yeni nesil anakartın üretim sürecinde yaşanan gecikme nedeniyle tasarım olarak iPhone 15’e benzer şekilde piyasaya sürülecek.

Fiziksel olarak tek fark, iPhone 16’nın dikey konumlu kamerası olacak. Bunun dışında tasarımsal olarak büyük bir değişiklik bulunmuyor. Ming Chi Kuo, iPhone 16’nın iPhone 15’ten daha uygun bir fiyatla piyasaya sürüleceğini belirtti. Ancak bu dolar bazında olduğundan Türkiye’deki fiyatlarına yansıması beklenmiyor.

Sızdırılan raporlar, iPhone 16 Pro modellerinde kullanılacak olan yeni nesil A yongasının, iPhone 15 Pro’da kullanılan yongadan daha güçlü olmadığını gösteriyor. Bu nedenle, iPhone 16’da hız aşırtmalı bir versiyonunun kullanılması bekleniyor. Apple analisti Kuo, bu durumun iPhone 16’nın fiyatını aşağı çekebileceğini öne sürdü.

Son yıllarda iPhone fiyatlarında artış olmadığı göz önüne alındığında, iPhone 16’nın fiyatının ne olacağını zaman gösterecek. Bu yeni seriyi bekleyip görmek gerekecek.

Exit mobile version