Antika Tutkunları Muratpaşa’da 20 Aydır Buluşuyor – İlçeler Arasında Popüler Toplantı Noktası

Antalya’nın Yeşilbahçe Mahallesi’nde her ayın 2. pazar günü gerçekleşen antika günleri, korunmaya değer ata yadigarları ve tarihe tanıklık etmiş objelerin meraklılarıyla buluşuyor. Mobilyadan kitaplara, fotoğraflardan plaklara kadar birçok eski ve nadir eşyanın yer aldığı antika pazarı, 20 aydır aralıksız ziyaretçi akınına uğruyor.

Pazarda eski basım kitaplar, plaklar, pullar, bakır kaplar, porselenler, fotoğraf makineleri, radyolar, daktilolar, kasetler ve saatler gibi tarihi eşyaların bulunduğu stantlar sergileniyor. Pazarda esnaflık yapan Hatice Defcigil, ürünlerin genellikle mezatlardan ve İstanbul’dan temin edildiğini belirterek, herkesin ilgisini çekecek bir esyanın mutlaka bulunduğunu vurguladı.

Pazarda yer alan birbirinden özel ve nadir eşyaları görmek için şehir dışından gelen 17 yaşındaki Muharrem Aslan, arkadaşıyla birlikte planlı bir gezi gerçekleştirdiklerini ve antika paralara ilgi duyduklarını söyledi. Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Antika Günleri’nde sanatsal ve tarihi değeri olmayan malzemelerin sergilenmediğini belirten Aslan, herkesin bu özel pazarı ziyaret etmesi gerektiğini ifade etti.

Antalya’daki Antika Günleri, tarihi ve sanatsal koleksiyon değeri taşımayan eşyaların sergilenmeden önce uzman koleksiyonerler tarafından incelenip onaylanmasıyla gerçekleşiyor. Bu sayede ziyaretçiler, gerçek ve değerli antika eşyaları kolaylıkla bulabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir