Antalya’nın Tarihi Kaleiçi ilçesi, UNESCO’nun koruması altında

Antalya’nın simgelerinden biri olan tarihi Hadrian Kapısı’nda yenileme çalışmaları başlatıldı. M.S. 130 yılında Roma İmparatoru Hadrianus’un Antalya’yı ziyareti onuruna inşa edilen bu tarihi yapı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından kirlenme ve bozulmaları önlemek amacıyla restore ediliyor.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, Hadrian Kapısı’nın kentin en önemli simgelerinden biri olduğunu vurguladı. 1959’dan bu yana müdahale edilmeyen yapıda önemli ölçüde kirlenme ve bozulma olduğunu belirten Vali Şahin, yapılan çalışmaların tarihi yapının ömrünü uzatmayı hedeflediğini söyledi. İlk aşamayı tamamlayan ekip, temizlik çalışmalarının ardından koruyucu tabakalar oluşturacak ve kılcal çatlakları onaracak.

Kaleiçi’nin önemine değinen Şahin, bakanlığın Kaleiçi’ni UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne eklemek için teklifte bulunduğunu açıkladı. Ayrıca turist sayısındaki rekorda Antalya’nın büyük payı olduğunu belirten Vali Şahin, turizm hedeflerine ulaşmak için tüm engelleri aşacaklarını vurguladı.

Havalimanında yaşanan sorunların sadece Antalya Havalimanı’na özgü olmadığını belirten Vali Şahin, turizmin tüm unsurlarını detaylıca görüşmek adına önemli toplantılar gerçekleştirdiklerini belirtti. Hedeflerine ulaşmak için olumsuzlukları aşma konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir