Antalya’nın Kangren Olan Trafiğine Çözüm: Boyalı Şerit Modeli ve İlçeler

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), güncel motorlu taşıt verilerini açıkladı. 2024 yılında trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 29 milyon 987 bin 701’e ulaştı. Antalya’da ise motorlu kara taşıtları sayısı 2024 yılı için açıklanan verilere göre 1 milyon 560 bin 363’e çıktı, bunun 691 bin 283’ü otomobilden oluşuyor. Kentteki trafik yoğunluğuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ortaklaşa çalışarak sorunu çözmeye çalışıyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğuyla ilgili akıllı kavşak sistemlerindeki veriler titizlikle inceleniyor.

Kentteki trafik sıkışıklığının büyük bir bölümü otobüslerden kaynaklanıyor. Özellikle ana arterlerde hatalı parklar ve otobüslerin yolcu indirip bindirme işlemleri trafiği kilit duruma getiriyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu sorunu çözmek için otobüslerin alt geçitlere giremeyeceği ve en sağ şeridin otobüs şeridine dönüştürüleceği bir proje başlattı. Ayrıca oteller bölgesindeki mesaı saatlerinde yapılacak düzenlemelerle trafik sıkışıklığının önüne geçilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Şengül, kentin sürekli büyüyen ve değişen etkilerine adapte olmak için çözüm arayışında olduklarını belirtti. Geçen yıl 170 bin olan toplu taşıma yolcu sayısının 270 bine yükselmesi gösteriyor ki bu tür projelerin gerekliliği ortada. Şengül, otobüslerin trafiği kilitlemesine sebep olan hatalı parklar ve şerit değiştirememe sorununun çözülmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Yapılacak düzenlemelerle trafiğin daha düzenli ve akıcı hale getirilmesi hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir