Site icon Akdeniz Haberleri

Antalya’nın ilçelerinde su fiyatı yükseldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz Ayı Olağan Devam Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 52 madde görüşüldü ve CHP, AK Parti, MHP, Demokrat Parti ve İYİ Parti grup üyeleri katılım gösterdi. Başkan Böcek, toplantı öncesinde Kemer’de tekne kazasında hayatını kaybeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar’a rahmet diledi.

Toplantıda, şehir içi ulaşımı sağlayan özel halk otobüslerine sağlanan 40 liralık destek 43 liraya yükseltildi. Ayrıca alınan kararla ağustos ayında tatil edilerek toplantı yapılmamasına karar verildi ve meclisin 9 Eylül’de toplanması kararı alındı. Toplantının ardından ASAT’ın Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

ASAT Toplantısında, su kaynaklarının yetersizliği, su israfının önlenmesi, su tüketiminin artması ve yatırım maliyetlerinin artışı gibi konular ele alındı. AK Parti’nin ret, MHP’nin serbest karar verdiği maddede CHP grubunun oylarıyla su fiyatlarının güncellenmesi kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Yapılan zamla birlikte suyun 5 metreküpe kadar olan birim fiyatı 10 lira oldu.

Önümüzdeki aydan itibaren uygulanacak tarifeye göre su fiyatları yeniden belirlenirken, 5 metreküp suyun fiyatı 50 lira olarak belirlendi. 6 ila 20 metreküp arasında tüketimde birim fiyat 20 lira 47 kuruş olarak kalırken, 20 metreküp üzerinde ise 33 lira 56 kuruş olarak belirlendi.

Exit mobile version