Antalya’daki İlçe İtfaiye Ekipleri için Elektrikli Araç Söndürme Kiti Bulundurulması

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, son yıllarda artan elektrikli araç kullanımıyla birlikte teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak, elektrikli araç yangınlarına karşı müdahale için özel olarak tasarlanmış bir kit aldı. Bu kit, araç altına girerek yüksek su basıncı ve özel delici aparatlar sayesinde hızlı bir şekilde yangını söndürebiliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yeni elektrikli araç yangın müdahale kitini uygulamalı bir şekilde öğreniyor. Ayrıca, yangın battaniyesi de araç yangınlarına hızlı müdahale edilmesine yardımcı oluyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Hidayet Yıldırım, elektrikli araç sayısının artmasıyla birlikte oluşabilecek kaza ve yangınlara yönelik eğitimlerin devam ettiğini belirtti.

Elektrikli araç yangın kiti firma yetkilisi Fatih Yavuz, Avrupa ve Amerika’da kullanılan bir ürün olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de ilk kez Antalya itfaiyesi tarafından kullanıldığını söyledi. Bu gelişmeyle, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin teknolojiyi yakından takip ederek, yangınlara etkin ve hızlı müdahale sağladığı görülmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir