Site icon Akdeniz Haberleri

Antalya’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkusu!

Antalya’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları

Antalya’da, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklerle kutlama yapıldı. Antalya Bölge Liman Başkanı Muhammet Alper Keçeli liderliğindeki program, Cumhuriyet Meydanı’nda başladı ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla devam etti.

Kaleiçi Yat Limanı’nda deniz şehitleri anısına suya çelenk bırakılmasıyla devam eden etkinlikte, yağlı direkten bayrak kapma, çıpa çıkartma ve yüzme yarışları ile flyboard gösterisi düzenlendi. Vali Hulusi Şahin, törende yaptığı konuşmada Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı ve denizlerin Türkiye için turizm ve ihracat açısından stratejik önemine vurgu yaptı.

Akdeniz Yelken Kulübü, Konyaaltı Sualtı Sporları Kulübü ve römorkörler tarafından denizde çeşitli gösteriler sunulurken, yüzme yarışında Mevlüt Efe Güler birinci oldu. Bayrağı yağlı direkten alma yarışmasını Muhammet Resul Akkuş kazanırken, ödüllendirme töreninin ardından kutlamalar bir gemide verilen kokteylle son buldu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı’nın da katıldığı etkinlikte, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu denizcilere özel gösterilerle kutlandı.

Exit mobile version